Novosti

14. MEDICINSKO SAVJETOVALIŠTE "Biljke kao lijek", četvrtak 27.4.23. u 19 sati putem Zoom aplikacije

Poštovane, poštovani,

zbog velikog interesa, ponavljamo medicinsko stručno savjetovalište „Biljke kao lijek“, putem Zoom aplikacije. Udruge Budi dobro, UOSI Sinergija i Volonterski centar “Kad bi svi...” iz Samobora, u sklopu projekta „Zajedno činimo dobro“ pozivaju vas na medicinsko stručno savjetovalište “Biljke kao lijek“ koje će se održati u četvrtak 27.4.23. u 19.00 sati putem Zoom aplikacije

LINK https://us06web.zoom.us/j/82510820033?pwd=L2V2aXd5Zm5OQWk3amsvWHRmQ1Budz09

 

Predavač: Valentina Suban Hanžić, Farmaceut i sveučilišna magistra fitofarmacije s dijetoterapijom, zaposlena u privatnoj tvrtki za proizvodnju i trgovinu proizvoda od ljekovitog bilja.

 

Biljke kao lijek koriste se od kad postoji ljudska vrsta. Od davnih početaka korištenja biljaka kao hrane i otkrivanja njihovih korisnih učinaka na zdravlje pa do danas, kada imamo razvijene znanstvene metode otkrivanja aktivnih spojeva u biljkama, ne jenjava interes za prirodne načine liječenja i samopomoći. Biljke su nam dale neke od najpoznatijih lijekova koje često koristimo, a i danas ih farmacuetska industrija koristi za proizvodnju pojedinih lijekova. U posljednje vrijeme sve je veći interes osoba za edukaciju o tzv. komplementarnim načinima liječenja, tako i za fitoterapiju. Moderna fitoterapija pruža nam znanstvene dokaze o djelotvornosti pojedinih biljaka, koji u nekoj mjeri potvrđuju narodnu izreku, da za svaku bolest postoji biljka koja ju liječi. Znate li dovoljno o biljnim proizvodima koje uzimate? Znate li razliku između biljnih lijekova i dodataka prehrani? Mislite li da su sve biljke sigurne i dobre za naše zdravlje, zato jer dolaze iz prirode? Saznajte kako najbolje pripremiti pojedine biljke te kako sami sebi možete pomoći kod nekih blažih zdravstvenih tegoba.